Olin tilannut meille kivan ilman, melkein-kaatosateen treeneihin! Allekirjoittaneella oli vain yhdet vedenpitävät asusteet.. Nimittäin kumisaappaat. Takki ja housut sitten vähän kastuivat vaikka olin saanut porukoilta lainaksi kertakäyttösadetakin.. :-)

Treeneissä paikalla olivat Anu ja Nipsu, Laura ja Ipe, Liisa ja Sumu, Samu ja Taru sekä Soile ja Loru.

valkkutreenit%207.8.2013-normal.jpg

Olin suunnitellut alunperin "hieman" pidemmän pätkän, nimittäin 40 esteen mittaisen setin, tosin me päästiin vaan esteelle nro 21 kun koutsi tuppasi hinkuttamaan kohtia. :-)

Alkua 1-3 hinkatiin useamman kerran monen treenaajan kohdalla. Mikä on paras vaihtoehto hypylle nro 2. Jarruja vähän treenattiin palkkaamalla.. Kaikki tekivät alun lähes samalla tavalla paitsi toisella kierroksella Samu ja Taru vetäisivät hattutempun 1-3 esteille, hyvin sekin sujui!

Kepit eivät alkuun meinanneet löytyä keneltäkään, koirat näyttivät siltä että olivat niin kovin itsevarmoja pujottelun ekasta välistä.. Ratapiirros vähän valehtelee ja keppikulma oli haastavampi. Putken suu osoitti suoraan keppien 2-3 väliin. Pieni nimenhuuto ja koirat korjasivat linjaansa.

Pöytää mentiin muutamaan otteeseen, mutta alkoi olemaan niin liukas että jätetiin se vaan radan reunalle hillumaan.

14-16 pätkälle kellotettiin Anulle ainakin kahta vaihtoehtoa Nipsun kanssa. Joko puomin puoleista tietä niin että hypyltä a-esteelle tuli pidempi matka mutta ehkä vauhdillisesti parempi (tai ainakin siltä näytti) tai sitten valssi hypyn 14 jälkeen ja 16 hypyn kierrättäminen sisäkautta. Jälkimmäinen vaihtoehto oli nopeampi, tosin kellotettiin vain kerran. Muut olivatkin sitten makseja ja ainakin omaa silmään näytti siltä että tuo pidemmän kautta menevä linja oli jotenkin taloudellisempi ja vauhdikkaampi. Ja jos yhtään jäi 13 hypylle valssin jälkeen jumiin, oli renkaan jälkeinen hyppy joko kiellon arvoinen tai ohjaaja ei vaan yksinkertaisesti ehtinyt mielestäni hyvin ohjaamaan sinne ja antamaan jarruja koirille ennen hyppäämistä.

Muuten radassa ei ollutkaan hankalia kohtia, paitsi että ratamestari oli laittanut aika tiukan välin 18-19 hypyille.. ;) Aika monelle oli haastavuus saada rimat pysymään ylhäällä.. Helpotin lopussa vähän ja lisäsin välimatkaa hypyille.. :)

Kaikki saivat hyviä pätkiä aikaiseksi ja nolliakin tuli! Mielestäni kuitenkin Liisa ja Sumu olisivat ansainneet päivän treeneistä 10 pistettä ja papukaijamerkin. Tsemppasivat niin hienosti koko pätkän! :) Eikä sillä etteikö muut olisivat tsempanneet.. ;)

Ps. Anun äiti eli Nipsun omistaja oli tuonut hyvää mustikkapiirakkaa herkuteltavaksi, kiitos! :)

- Lea