Treeneissä olivat paikalla Elina ja Stella, Kaisa ja Ella, Tero ja Pörrö, Minna ja Tazma, Anu ja Teppo sekä Tommi ja Böödi.

Keskiviikon teemana piti olla vauhti, mutta ei ollut, sillä olin saanut jostain päähäni, että rataa tehdään, ja niin myös sitten tehtiin. Pahoitteluni vielä huolimattomuudestani! Rata on mukaelma muutaman vuoden takaisesta Jaakko Suoknuutin treenistä. Kerron tässä lyhyesti, millaisia ohjausvaihtoehtoja radan eri kohtiin kokeiltiin.

Kakkosesteellä suurin osa koirakoista teki takaakierto-valssin tai takaakierto-sokkarin. Molemmat toimivat hyvin silloin, kun ohjaaja lähti ajoissa pois koiran hyppylinjalta - pudotuksia tuli, jos ohjaaja jäi varmistelemaan takaakiertoa liian pitkäksi aikaa. Kohtaan kokeiltiin myös pakkovalssia ja se toimi loistavasti - Minnan ja Tazman suorituksia kellotettiin, ja pakkovalssi taisi olla heille selvästi nopein testatuista vaihtoehdoista. Pätkä 4-8 vaati ohjaajalta rohkeaa liikkumista, jotta päästiin ajoissa ohjaamaan 6-hyppyä. Osa ohjaajista teki valssin 5-6 -väliin, mutta kuutoselle ohjattiin myös poispäinkäännöksellä ja sylkkärillä. 

Esteellä 10 nähtiin taas useita suoritustapoja, esim. back lap, pakkovalssi-jaakotus ja saksalainen. Tässä kohdassa mielestäni näkyi todella selvästi se, miten eri koirakoille saattavat ihan eri tekniikat toimia parhaiten tiettyyn kohtaan. Pari koiraa ei ollut ennen treenannut back lapia joko lainkaan tai vain tosi vähän, mutta molemmat tajusivat tosi lyhyen kokeilun jälkeen jutun jujun! 

Loppurata esteestä 14 eteenpäin vaati taas ohjaajalta rohkeaa liikkumista ja  luottamusta koiraan, muuten tuli ongelmia. Erityisen hankalaksi osoittautui väli putkesta 21 hypylle 24, jossa hyppyjen "alapuolella" liikkuneet ohjaajat saivat lähteä 22:lta tosi sutjakkaasti jotta eivät olisi olleet koiran tiellä, kun se hyppäsi estettä 23. 

Tämä ei tosiaan ollut vauhtitreeni, mutta kyllä ohjaajat saivat silti pistää tossua toisen eteen aika taajaan, jotta pysyivät koiriensa vauhdissa. Ja kyllähän he laittoivatkin:-)!

 

Valkkutreeni-normal.jpg

Raportoijana 

Tuija