Torstaina 12.12. treenaamassa olivat Ilona & Kiri, Paula & Maisa, Anu & Nipsu ja Einari & Halla, sekä koutsaamassa Reetta. Teemana oli ratatreeni, ja koutsi oli valinnut Salme Mujusen hyppyradan päivän puhteeksi.

salmemujunen-normal.jpg

Tilallisista syistä hypyt 1 ja 18 jätettiin pois, ja rata alkoi hypyltä 15. Ensimmäisille neljälle esteelle keksittiinkin vaikka miten monta vaihtoehtoa, joista osa toimi toisille ja osa toisille. Suurin osa kuitenkin päätyi juoksemaan muurin puolta, ja joko takaaleikkaamaan kepeille tai vaihtamaan puolta sitä ennen. Ainakin Kirin, Maisan ja Nipsun kanssa kokeiltiin myös toiselta puolen juoksemista, jolloin hypylle 5 tehtiin sylkkäri. Toimi sekin varsin näppärästi.

Hypylle 8 osa teki vastakäännöksen, osa vain veti koiran vastakkaisella kädellä/puolivalssilla putkeen. Putkelle 10 oli tehtävä kunnollinen putkijarru saadakseen koiran kääntymään tarpeeksi jyrkästi oikealle heti putken jälkeen. Putkijarruja treenailtiin myös erikseen. Myös muurille 12 osa päätyi tekemään vastakäännöksen, joka ainakin mineillä toimi hyvin. Muurille linjaus osoittautui vähän hankalaksi, koira oli tuotava tarpeeksi pitkälle hyvässä linjassa ettei palikoita kolissut.

Olitte kaikki taas huippuja, ja ainakin koutsi oppi valtavasti! Erityiskiitos pikkujoulutarjoiluista vierailijalle!

- koutsi Reetta -