Tänään treenattiin ohjaustekniikoista ihmisnuolta ja niistoa. Treenaamassa olivat Lea ja Ama, Paula ja Maisa, Tommi ja Böödi, Einari ja Halla sekä Paula lainaohjaajana Kirille. Koulutusvuorossa Anu R.

2013_12_05_valkku-normal.jpg

Ensin treenattiin A-E-kuviolla yksittäin ihmisnuolta (hyppy B) ja niistoa (hyppy E) molempiin suuntiin. Koiran mukaan palkkailtiin jarruttamista, hypyn suuntaa tai hypyn suorittamista ohjaajan liikkueassa. Eniten vahvistusta tarvitsi koottu hyppy varsinkin ihmisnuolessa. Useimmilla toimi hyvin lelu siivekkeen takana ohjaamassa koiraa "sukeltamaan".

Toisella kierroksella tehtiin 15 esteen rataa, jossa sai niistää ihan koko rahalla. Ohjaukset oli määrätty ennalta:

2. ihmisnuoli
3. niisto
4. niistopersjättö
7. niisto tai niistopersjättö (riippuen kepeille ohjauksesta)
9. (hypyn leijeröinti ja) ihmisnuoli
10. niistopersjättö
13. niisto
14. niisto tai niistopersjättö

Hyvin huomattiin, että jos edellisestä ohjauksesta ei päässyt ajoissa liikkeelle ja tuli kiire merkkaamaan seuraavaa niistoa, koiren hypyt levisivät. Hienoja suorituksia saatiin kaikenkaikkiaan tehtyä!

Koska varsinaisessa treenissä koirat joutuivat kokoamaan ja kääntymään niin paljon, oli ohessa vielä omatoimitreeninä suora erikoisesteillä. Suora päättyi pöydälle, jota sitäkin on hyvä joskus treenata ;) Suora oli tarkoitus tehdä sekä vastaanottamalla, vedättämällä että lähettämällä.

-Anu