Vauhti oli teemana ja Tero kouluttamassa. Treeniaikaa oli reilusti, sillä paikalle ehtivät Anu ja Teppo, Minna ja Tazma sekä Outi ja Olli. Radassa ideana oli liikkua esteiden molemmilta puolilta ja ohjausvaihtoehtoja testailla sen mukaan kummalla puolella esteitä liikkuu.

Alussa siis liikuttiin  muurin molemmin puolin ja myös muurin takaa jarruttamalla koiraa putkeen. Kepeille oli mahdollista käydä näyttämässä sisäänmeno / vetämässä koira oikeaan väliin tai itsenäisesti pujotteleville riitti käsky tai lähetys.Pakkovalssiakin kepeille vientiin harjoiteltiin. Kaikki koirat kesti kepeillä etumatkan, joten esteille 5-7  tupla persjättöä, takaakiertoon lähetys ja pienellä haltuunotolla edelleen lähetys putkeen, takaaleikkauskin taisi olla mahdollinen. Kaikki koirat oli "putkihulluja" koska keinu ei houkuttanut ketään. Putkelta 9 hypylle on varsin suoraviivainen eteneminen, joten siinä ei mitään ongelmia.

9 hypylle näytössä ja ajoituksessa huolellisuutta, ettei mene takaakierroksi tai valahda hyppy pitkäksi. Ainakin jaakotus, vastakäännös ja valssi koitettiin. Saattoi joku persjätönkin tehdä kepeille vientiin. Jos koira oli vasemmalla puolella kepeillä, kannatti edetä A:n kentän puolelta, kunhan huolehti, ettei koira valitse putkea. Reilusta treeniajasta huolimatta kaikilla riitti jalkoja näyttää hyppy 12 tai tehdä voimakas näyttö, jottei tule kieltoa tai hypyn ohitusta. Myös, jos koira kepeillä oli oikealla, oli mahdollista tehdä persjättö ja edetä yllä mainitulla tavalla. Toinen vaihtoehto oli mennä A-esteen ja seinän välistä. A:n jälkeen esim. takanaleikkaus tai valssi ja persjätöllä koira putkeen. Tai lähettää koira putkeen huomioiden putken "piilossa" oleva putken pää ja jatkaa etenemistä A:n ja seinän välistä hypylle 14. Hypyn 14 ohjauksia ja ajoitusta jouduttiin kaikkien kanssa säätämään, jotta saatiin tiukempi linja putkeen. Väärä putken suu oli melkoinen houkutin, jos hypyn 14 linjaus ei ollut kunnossa tai ajoitus petti. Keinu oli myös mahdollista ohjata molemmilta puolilta. Sitten enään "loppusuora" jossa ei vaikeuksia, kunhan ei 1 hypylle lähettänyt, joka siellä houkuttimena kummitteli.

ratapiirros-normal.jpg

Ja siinä paljon huomiota saanut piirros :)