Poikettiin hieman vakiotreeniteemoista eli tällä kertaa teemana oli rääkki. Paikalla oli Elina ja Stella, Kaisa ja Ella, tero ja Pörrö, Sekä Sami ja Pantsu. Ratana oli Jari Suomalaisen aluevalmennuksessa ollut "never ending" rata, joka oli siis tavoitteena vetää kaksi kertaa putkeen ja tietysti nollana.

Haasteellisimman kohdat löytyivät eri koirakoilta hieman eri kohdista. Ensimmäinen haaste oli kolmosputken jälkeen, jossa onnistumine vaati yhtä tai useampaa seuraavista: tulla tarpeeksi pitkälle, jotta on koiran tullessa putkesta tarpeeksi edellä/estehakuisuutta hypylle/suoraa etenemistä suoran putken jälkeen/nopeita jalkoja ohjaajalle. Esteiden 4 ja 5 välinen ulkokulma vauhdikkaan putken jälkeen sai jotkut koirat valumaan varsin pitkälle, mutta tiukkalinjaisille koirille saatiin optimaalisimmat tiet jopa pakkovalssilla vitosella.

Radan sujuva jatko 11 putken jälkeen vaati, että ohjaaja lähetti koiran suoraan 10 putken suulta omalla liikkeellään kohti 11 putkea, jolloin 12-13 väliin ehti tekemään valsiin tai persjätön. 18 putkelle ehti mainiosti tekemään vaikka pakkovalssin, jos vaan malttoi irrota ajoissa 15 hypyltä ja antaa jalkojen viedä. Ella tosin keksi jossain vaiheessa poiketa hieman linjalta ja mennä pituudelta suoraan 3 putkeen, joten oma "vaaranpaikkansa" myös siinä oikein putkihakuiselle koiralle.

20 putken kanssa jutun juoni oli sama kuin 11 putken kanssa, eli ehtiäkseen ajoissa jatkoon, kannatti koira hakea heti 19 putken suulta mukaan, jolloin sen pystyi lähettämään kauempaa ja ehti taas tuttuun 21-22 väliin. 24 hyppy vaati ohjaajalta malttia ja 25 hyppy taas luottoa, että kyllä se menee 26 tulee siitä matkalta mukaan, sillä liian pitkä vienti 25 hypylle aiheutti koiran ajautumisen 26 hypyn väärälle puolelle ja ohjaajan myöhästymisen taas jatkosta.

Loppujen lopuksi radalle saatiin muutama oikein mallikas ratasuoritus.

Aluevalkku%20tammikuu%202014-normal.jpg