Torstaina vuorossa tekniikkaa: pakkovalssi ja pakkovalssi-jaakotus. Paikalla Einari&Halla, Anu&Nipsu, Soile&Loru, Sami&Pantsu, Tommi&Böödi ja Ilona&Kiri. Treeni jaksotettiin kahteen tekniikkapätkään ja lopuksi tehtiin nopeana ratakierroksena alla piirretty rata. 

Ensin hypylle 2 tehtiin pakkovalssia sekä hypyltä 1 että numerottomalta hypyltä. Tästä jatkettiin joko putken 3 tai hypyn 16 kautta murille ja siitä kepeille haastavina keppikulmina. Monella koirakolla oli vaikeuksia pakkovalssin ajoituksessa. Ohjaus jäi usein myöhäiseksi ja viimeinen askel kohti hyppyä jäi tekemättä, jolloin koirat tuli helposti 2 hypyn ohi tai rima tuli alas koiran ponnistuksen jäädessä viime tippaan. Mutamalla toistolla kaikki saivat kuitenkin ohjauksen onnistumaan. 

Samaisesta alkuasetelmasta tehtiin toisella kierroksella hypylle 2 pakkovalssi-jaakotus, josta jatkettiin molemmin puolin kohti muuria ja keppejä. Tämä ohjaus oli monelle selvästi helpompi ja koirat tiesivät hyvin hypyllä 2, mihin ollaan menossa. Osalla oli kuitenkin vaikeuksia lähteä ohjauksesta liikkeelle riittävän ripeästi, jolloin muurin jälkeinen keppikulma saattoi olla hankala. Minit saattoivat tässä ohjauksessa hypätä hypyn samaa reittiä takaisin, joka oli allekirjoittaneelle hieman yllätys. Tästä pästin kuitenkin eteenpäin ottamalla ohjaajan liike mukaan koiran liikkeeseen, jolloin koira ohjautui kiertämään siivekettä takaisin hyppäämisen sijaan.

Lopuksi tehtiin pikakierros (2min) rataa. Anu&Nipsu ja Soile&Loru selviytyivät radasta kutakuinkin nollalla. Hyvä tytöt! Muilla oli ajoittaisia vaikeuksia tarkkaa rytmitystä vaativalla radalla. Radalle olisi voinut jättää enemmänkin aikaa, niin olisi ehtinyt paremmin hioa näitäkin kuvioita. Ryhmäläiset selviytyivät mielestäni hyvin tästä treenistä ja radasta. Itse olin lähinnä tyytyväinen, että olin kouluttaja roolissa, enkä treenaajana!  ;-)

-Paula

Nimet%C3%B6n-normal.jpg