Selattuani kesän EO-kisan tuomareiden ratapiirustuksia löysin vauhdikkaan hyppyrataprofiilin. Tuomari siis Rolli Schiltz Luxemburgista (http://www.eo2014hungary.com/judges.html).

shiltz1212-normal.jpg

Treeneissä mukana Minna+Tazma, Tero+Pörrö, Kaisa+Ella ja Liisa+Sumu.

Radalla oli vauhdin lisäksi myös paljon eri ohjausvauhtoehtoja.

2-3 väli päällejuoksuna (P, S), valssina (T) tai niistona (E). (suluissa olevat kirjaimet ovat koiran nimen ensimmäisiä kirjainmia ja kuvastavat alla olevissa videolinkeissa esitetty tekniikka kyseisellä koiralla).

6-putken vasemmalta (P, S ja oikealta (T, E) puolelta ohjaaminen.

8-10 valssi/pers jättö hypyn jälkeen ja kepeille vienti koiran oikealla puolella (T, S), tai juoksu suoraan ja kepeille vienti poispäin käännöllä (P, E). (Liisa sai Sumulla vielä tämän jälkeen tehtyä tosi hyvän näköisen valssin ja Ellan poispäin käännökset onnistuivat joka kerta ennen tätä)

Hyppy 11: Pystyi kierrättämään kummankin siivekkeen kautta joko ristiin tai yhden johteen ympäri. Lopullista päätöstä mikä olisi ollut ehdottamasti nopein ei löydetty, sillä välimatkan, hyppysuunnan sekä linjauksen vaikutus pituuden kautta muurille olivat hyvinkin koirakohtaisia. Videolla Tazma kiertää vasemman puoleisen siiveekkeen ympäri, jolloin pituudelle on suora linja. Tero ohjaa Pörrön pakkovalssijaakotuksella, jolloin pituus on vähän vinoon, mutta Pörrö korjaa hyvin ja saa hyvän linjan vielä muurillekin. Kaisa ja Liisa ohjasivat myös pakkovalssijaakotuksella. Muuri oli muuten vähän huonossa linjassa, jolloin on vaarana, että koira hyppää muurin tolppaa päin käännöksen jälkeen. Ella kiersikin muuria pari kertaa, kun oikea hyppylinjaa ei löytynytkään.

Hyppy 20: Suosituin ohjaustapa oli niisto (T, P, E). Liisa ohjasi toisen siivekkeen kautta eli takaakierto valssi (S), jolloin koira säilytti paremmin vauhdin ja sai paremman linjan okserille. Hyppyä testattiin myös sylkkärillä, mutta vauhdissa koirat helposti ohittivat kääntövaiheen ja hyppäsivät ristiin.

Lopussa ennen 18 putkea oli hyvä putkijarrata, osalla tehosi myös pelkkä kutsuminen. 

Tässä linkit nollaratoihin (tai yrityksiin).

Tazma: http://youtu.be/8zP1XxLcFiI

Pörrö: http://youtu.be/qKKA0s3w2-4

Ella: http://youtu.be/3fKSskmy3pA

Sumu: http://youtu.be/kyuwT-QfRsU

- Outi -