Koutsina oli Liisa ja teemana rata. Paikalla oli Kaisa ja Ella, Minna ja Tazma, Outi ja Olli, Tero ja Pörrö sekä Tuija ja Piipu. Jatkoin Outin aloittamaa teemaa ulkomaisista tuomareista ja valitsin radaksi sveitsiläisen tuomarin radan jostain Sveitsin agirotua vastaavasta tapahtumasta.

Rataantutustumisessa eniten aikaa vietettiin 6 hypyn tuntumassa, jossa myös kokeiltiin menestyksekkäästi vientejä esteen eri puolilta ja eri siivekkeiden ympäri. Aata edeltävä ja sen jälkeinen elämä tuotti myös eri variaatioita ohjaaja ja koiran nopeussuhteista riippuen. Nopeajalkaisimmat ohjaajat ehtivät vaihtaa puolta jo ennen aata, mutta myös 10 hypylle tehty takaaleikkaus toimi.

Kepeille lähestyttäessa innokkaimmat hyppääjät bongasivat kaukaa siintävän 1 hypyn, jolloin fokuksen sai kepeille parhaiten ohjaajan ollessa 14 hypyn ja keppien välissä. Keppi/ohjaajahakuisemmat koirat taas onnistuivat saamaan paremman lähestymisen jos ohjaaja pysytteli 14 hypyn aan puolella. Keinulle paremman käännön sai aikaiseksi menemällä hakemaan koira putkelta ja valssaamalla ennen keinua. 

Viimeinen haaste oli saada tiukka tie 21 hypylle, kun ohjaajat olivat jo maalitunnelmissa.

Swiss%20Agility%20Cup-normal.jpg