Treenaamassa olivat Reetta&Taika, Soile&Loru, Ilona&Kiri, Sami&Pantsu sekä tuuraajista Tommi&Böödi sekä Anu&Teppo. Koutsina Anu R.

Valitsin radaksi vauhdikkaan hyppärin, jota olin juuri koulutellut parille ryhmälle. Erilaisten vaihtoehtojen toimivuus oli siis jo aika hyvin testattu.

2014_03_29_koul-normal.jpg

Yleisesti haastavimmat kohdat ovat olleet 7-10 sekä varsinkin 19-22. Hypyn 8 jälkeen tehtiin pääasiassa persjättöä keppien puolelle. Se onnistui, kun seiskalle teki hyvän jarruttavan lähetyksen (tai mahdollisesti vekkiä) ja käänsi persjätön ajoissa valmiiksi. Muutama koira haki silti sitkeästi putkea seiskan jälkeen. Osa ei ollenkaan. Muutama selvitti kohdan valssilla joko keppien puolelle tai hyppyjen putken puolelle.

Takaakierrossa hypylle 16 oli jonkun verran treenattavaa, jotta ohjaajat pääsevät ajoissa liikkeelle. Osa tuppasi ajautumaan ihan siivekkeeseen kiinni ja saattamaan koiran hypyn taakse, kun keilauskin riittäisi. Pituudelle irtoamista palkattiin osalle koirista. Irtoaminen putken jälkeen suoraan eteen voi olla yllättävän vaikeaa!

"Serpentiinihköä" 19-21 ei saatu ihan kaikilla onnistumaan ilman helpottamisia. Avainasia siinä oli hyvä taakselähetys hypylle 19 ja ajoissa olevan päällejuoksu! Nämä jos onnistuivat, ehti hypylle 21 persjättöön. Jos hypylle 19 jäi jumiin, ei jatkoon oikein ollut mahdollisuuksia... Kotiläksyksi tuli siis takaakiertoon lähetyksiä ja päällejuoksuja kovassa vauhdissa!

Hypyn 25 jyrkkä käännös yllätti muutamat. Se näyttää äkkiseltään tilavalta ja helpolta kohdalta, mutta tarkemmin katsoen huomaa, että käännös on melkein 90 astetta ja vaati esim. kunnon vekin tai vastakäännöksen. Muuten koirat hyppäsivät pitkäksi ja joutuivat korjaamaan linjaa putkeen. Tai irtosivat muurille.

Kepeille lähetys pituudelta ja hypyltä oli myös haastava. Pituus oli ehkä vielä pidemmällä kuin kuvassa, joten ohjaajan jäädessä sisäkurviin liikkeen linja vei kepeillä johonkin 3. tai 4. väliin. Toimivia vaihtoehtoja olivat tiukka käännös pituudelta ja lähetys kepeille hypyn taakse jääden, lähetys pituudelle ja päällejuoksu hypylle (piti siis olla ennen koiraa hypyn takana) tai valssi pituudelle ja kepeillä leikkaus. Valssi taisi olla lopulta suosituin ja varminkin vaihtoehto.

Loppuradassa sai vain lähetellä putkiin :) Ainakin Soile ehti kokeilla 32-33-väliin flippiä ihan toimivana vaihtoehtona. Huomioitavaa oli se, että putkeen 34 lähetys onnistui ihan koira oikealla lähettäen, kun ohjaaja ei vaan pelännyt muuria.

Ainakin hiki näytti virtaavan ja ohjaajat puuskuttivat, joten jotain tuli ilmeisesti tehtyä ;) Olitte reippaita ja rohkeita, hyvä!

-Anu R.