Ekan koutsivuoroni teema oli vauhti. En ollut ihan varma, että koskiko se koiraa vai ohjaajaa, joten pistettiin sitä molemmille ;) Paikalla oli vain Tuija ja Piipu, Kaisa ja Ella sekä Outi ja Ego Ollin ollessa treenitauolla. Kaikkien koirien treeniin kelloon katsomatta sai kulumaan sen verran vähän aikaa, että ehdin menemään myös Sinnin kanssa lopuksi.

Alussa oli taannoin nollatreeneissä vastaan tulleesta Rauno Virran suorasta lievä muunnelma idea kuitenkin säilyttäen. Olen tuota suoraa kouluttanut muuallakin ja aina se on yhtä hauskaa laittaa heti alussa ohjaatat juoksemaan ;) Alusta selvisi hyvin, kunhan vaan muisti pistää töppöstä toisen eteen ja lähteä takaakierrosta ajoissa alta pois. Raunoa jatkui esteelle nro. 8 asti, josta alkoi pätkä joka muistutti taannoin Wyffen minikolmosten radalla ollutta "helikopterialkua", jota treenattiin edellisviikolla alkulämppätekniikkana. Edelleen valssi/persjättö, persjättö, valssi oli paras ratkaisu, kaikki kolme väliä ei menneet persjätöillä ja kolmessa valssissa taas tuli jo liikaa koiraa hidastavaa pyörimistä. Koikkerit kokeilivat myös viskiä esteelle nro 12.

Esteelle 15 toimi sekä valssi, että persjättö, mutta seitsemälletoista persjättö oli parempi. Seuraavalla esteellä pystyi tekemää sekä pyörityksen, että sylivekkijaakotuksen onnistuneesti. Loppu oli aika iisiä. Aan ja putken jälkeisellä suoralla sai vähän hakea paikkaa ja puolta jotta koira lähti putkeen eikä hypännyt hyppyä 18 (oli ehkä puoli metriä enemmän tarjolla, alkoi heti putken reunalta), mutta sekin onnistui treenin jälkeen. Rata olisi jatkunut sujuvasti uudelle kierrokselle edellisen päätyttyä, mutta yllättäen kukaan ei lähtenyt tekemään sitä ;) Juostua tuli silti, niin ohjaajan kuin koirankin!

- Hanna

 

 valkkuryhm%C3%A4n%20rata%2030.7.2014-nor