Mukana olivat Tero+Pörrö, Minna+Jippo, Hanna+Sinni, Tuija+Piipu, Kaisa+Ella ja ensimmäistä kertaa Anu+Ella, jotka tuli syksyksi vahvistuksiksi. Nyt siis nimissä voidaan sekoittaa Anut ja koohon Ellat. Koutsina toimi Outi.

Ratana oli hieman eurooppa henkinen; isoja ja pieniä estevälejä. Teemana oli vauhti. Vauhti ei tarkoita ainoastaan sitä, että ohjaaja juoksee minkä jaloistaan pääsee. Vauhtia on myös se, että koira hakee esteitä ja etenee. Niinpä rata on suunniteltu niin, että joisessa kohdassa voi ohjata koiran takana (paitsi esteväli 17-18 tehtiin valssilla). Radasta tuli siis samalla takana leikkaus ohjaustekniikkatreeni.

140820_valkkuvauhti-normal.jpg

Koirakot saivat testata rataa myös omilla ohjauksilla ja niitä vertailtiin takana leikkauksiin. Suurimmalla osalla oma ohjaus oli nopeampi, joten takana leikkausta tulisi treenata lisää. Piipu yllätti ja teki takanaleikkaukset nopeampaa.

Rata suoritettiin siis näin:

1-4 koiran mukana kentän puolella (kannatti käydä aika pitkällä 3 esteellä, jolloin sai liikettä 4-5 väliin ja koira tuli vauhdikkaammin, kun ohjaaja liikkui), 5 takana leikkaus, 6 viski, 8 pois päin kääntö, 9 takana leikkaus, 12 takana leikkaus, 14 vippaus, juoksu 15 esteen vasemmalta puolelta, 16 takana leikkaus, 17-18 valssi,19 pois päin kääntö.

Oli kuulemma hyvä treeni. Hyvä välillä pakottaa itsensä ohjaamaan koiran takana.

-Outi