Torstaina paikalla mineistä Anu & Nipsu (saatiin kakkua, kiitos ja hurjasti onnea vielä EO-menestyksestä!), Einari & Halla ja Reetta & Taika, sekä makseista Ilona & Kiri ja Soile & Loru. Koutsina Tommi. Radaksi valikoitui oma tuotos, mistä osakuvioita (kepit+ sitä edeltävä kuvio) oli kokeiltu jo omissa treeneissä ja haastaviksi havaittu.  Yleisesti oli vaikeuksia päästä koirasta irti keinulta tarpeeksi, muuten tuli kiire. Nipsulla tämä olikin ainoa ongelma, muuten tämä pari teki taas todella hienoa rataa. Seuraava ongelma oli, että jos kutosen jälkeinen kaarros valahti pitkäksi oli koiralla suora reitti väärään päähän putkea. Parhaiten tässä taisi selvitä Loru, Soile pääsi ohjaamaan "väärän pään" putken puoleta ja silti Loru haki hyvin oikean pään putkesta, koska teki niin pienen kaarroksen kutosen jälkeen. Kirillä oli hieman hankaluuksia löytää sitä oikeaa päätä putkesta, parhaiten se onnistui kun ohjasi  "oikean putken pään" puolelta, ongelmia vaan tuli siten vähän jatkosta, tosin ekalla kerralla Kiri kääntyi mainiosti sinne minne piti, mutta jostakin syystä se ei enää onnistunut uudestaan, jos ohjaaja oli 9 hypyllä ottamassa vastaan. Yleisesti omistakin treeneistä kokemuksena, että koiraa on vaikea saada kääntymään putkesta 8 oikeaan suuntaan, jos ei sitä selvästi putken päästä hae.  Reetta ja Einari ehtivät ohjata 8 putken yläpuolelta ja napata nenästä koira kiinni putkelta ja viedä hypyn kautta kepeille. Anu&Nipsu olivat ainoita jotka ensin valssasivat 6 hypyn jälkeen lähetys putkeen "oikean pään puolelta" ja takaaleikkaus putkella ja koira kiinni ohjaajan mukaan 9 hypyn kautta kepeille. Toimi hienosti jos sen vaan ehti tehdä. Ilman valssia kutosella, ohjaaja 7 hypyn yläpuolelta, Nipsu oli niin edellä, että väärä pää putkesta kalahti väistämättä.

Vaikean avokulman yleisesti kaikki selvittivät varsin mallikkaasti, hyvä! Jos pituuden jälkeisellä takaakierrolla yritti ahnehtia, se kostautui helposti ja hyppy väärään suuntaan. Kenelläkään ei ollut jakoja tehdä persjättöä 13 putken ja renkaan väliin vaikka vielä rataantutuestumisessa ainakin Einari siitä haaveili. Jos yritti ottaa etumatkaa persjättöön, koira oli niin helposti A:lla. No hyvin onnistui siinä takaaleikkaus kaikilla, ei siinä mitään, mutta Einari keksi kyllä, että persjätön voi tehdä myös jo ennen putkea ja kiertää A ja putki yläkautta, no onnisitui, vaan kiirettä piti...  

Lopussa sai vielä miettiä kannattiko hypyn 18 jälkeinen osa viedä tuolla reitillä mitä kuvassa vai kiepsauttaa siivekeen ympäri. Taitaa siivekkeen ympäri pyöräyttäminen olla nopeampi useammilla, jotka sen sujuvasti osaa. Jos taas koira tykkää hypätä pidemmälle ja vinosti, voi tuo toinen olla nopeampi. Aikoja ei nyt tullut kellotettua, kun kello reistaili.

Ohessa ratapiirros:

rata-normal.jpg

- TRa