Maiju harjoittelee paitsi treenien vetämistä, myös blogin päivittämistä... :) Hieman on teknisiä ongelmia saada Open Office - Flexitrack - yhdistelmä juttelemaan tämän blogin kanssa - yritän siis saada ratapiirroksia tänne myöhemmin.

Tämän päivän treenien teemana oli rääkki. Paikalla olivat Soile & Spot, Pekka & Tinka, Kata & Hype sekä vierailevina tähtinä Paula & Lilli sekä Anu & Nipsu.

Ohjaajien rääkkäämiseksi treenit oli tarkoitus toteuttaa virheestä ulos - periaatteella: ensimmäisestä ratavirheestä joutuisi pihalle, virhekohdan saisi korjata lähinnä jotta koiraa pääsisi palkkaamaan oikeasta ja toivotusta suorituksesta. Käytännössä tästä "nolla tai heti ulos"  - periaatteesta hieman lipsuttiin, ja yksi matkan varrella pudonnut rima vielä armahdettiin... Radan olisi saanut halutessaan myös pilkkoa lyhyempiin pätkiin, ja suorittaa etukäteen ilmoittamissaan osissa: virheettömän osasuorituksen jälkeen olisi saanut jatkaa radan suorittamista taas ilmoittamallaan määrällä esteitä.

Käytännössä ainoastaan Anu Nipsu-junnun kanssa käytti tilaisuutta hyväkseen, ja sekin lähinnä kai koska keppejä ja kontakteja ei radan yhteydessä vielä otettu, ja radat piti siksi palastella lyhyempiin osiin. Hyvää urheiluhenkeä kaikilta siis. ;)

Ratapätkiä tehtiin yhteensä kolmea, joista ensimmäisissä esteitä parikymmentä ja viimeisessä, lyhyemmässä 12. Viimeistä pätkää, jossa pulmia aiheuttivat kepeilleviennit avo- ja umpikulmista, tehtiin kaksi kierrosta, jolloin kaikki saivat yrittää samaa pätkää yhteensä kaksi kertaa.

Treenienvetäjälle erityisen suuria pulmia aiheutti hahmottaa käytettävissä oleva tila, maksikoirien hypyn pituus sekä Flexitrack-ohjelman esteiden mittasuhteet... mutta pienin ja vähän suuremmin muutoksin saatiin radat lopulta tehtyä. Kiitokset treenaajille seurasta ja kärsivällisyydestä!

- Maiju