Hikisen rääkkäyksen piti jälleen Sarkku. Paikalla valitettavasti vain Kata & Hype, Maiju & Elli sekä vierailijoina toisesta ryhmästä Johanna ja Lordi ja kun aikaa oli, niin Johanna meni myös Mellillä. Rata oli sama jota kävimme läpi pari viikkoa sitten edellisissä treeneissäni (16.2., ratapiirros alempana)  ja idea oli, että radan vaikeimmat kohdat olisi nyt valmiiksi treenattuja. Todellisuudessa paikalla olivat ainoastaan Maiju ja Elli, jotka olivat aiemmin tahkoneet rataa läpi ja muille rata siis uusi.

Fyysinen rääkki: Radan suorittamiseen annettiin ensimmäisellä kierroksella aikaa 15 sek., sitten 30 sek., 45 sek., 1min. ja lopuksi kun rata oli käynyt tutuksi, mammuttikierros 2min. On ilmeisen rankkaa vetää radalla täysiä 2min., ainakin ohjaajien huohotuksesta päätellen. Kevättä kohden treenaamme toki jo kolmen ja neljän minuutin vetoja, eikö?!

Henkinen rääkki: Virheestä kuului aina pillinvihellys, joka tarkoitti, että on palattava yksi este taaksepäin radassa ja jatkettava suoritusta keskeytyksettä. Rataa täytyi siis muistaa sekä eteenpäin, että taaksepäin ja virheiden korjaukset oli tehtävä huolellisesti, että pääsisi jatkamaan matkaa eteenpäin. Ja luonnollisesti mainetta ja mammonaa (herkkutikkuja) oli luvassa jokaisen kierroksen pisimmälle päässeelle sekä 2 min. rääkin parhaalle koirakolle heijastin.

Tällainen tuntui olevan mukava treeni ja harvoin näkee näin intensiivistä kiinnostusta toisten ratasuorituksiin kuin nyt oli havaittavissa. Oli koukuttavaa seurata miten hyvin pakka pysyy koossa kun pilli alkaa soimaan ja täytyy palata rataa taaksepäin. Myös koirien reaktiot lähinnä ohjaajien (?) väsymisen (?) aiheuttamaan ohjauksen muuttumiseen olivat hyvin erilaisia: Lordi yllättäin rauhoittui ja meni varsin sujuvaa rataa, Maiju taktikoi ja säästeli itseänsä eikä puristanut ihan täysillä päästäkseen pitkän radan mahdollisimman vähillä virheillä ja Elli vastasi ohjauksen muuttumiseen myös rauhoittumalla. Hype sen sijaan heitti hanskat tiskiin ja poistui n. 1,5min. kuluttua koko radalta kun Kata ei puuskutukseltaan kyennyt käskyttämään yhtä topakasti kuin yleensä. Koiru palasi kuitenkin baanalle ihan mielellään kun sai viestin, että treeni jatkuisi yhä Hymy

Tällaiset treenit voisi pitää vielä joskus toistekin! Ainakin koutsilla oli kivaa kun ei välillä meinannut kyetä naurultaan puhaltamaan pilliin kun kaikki veti niin asenteella virheitään korjaillen... Voin vaikka pitää joskus saman setin perjantailaisille jos haluatte?