Valsseja olivat treenaamassa Anu ja Itu, Sarkku ja Pimpo, Pekka ja Spot.

Treenit olivat Greg Derretin käsialaa ja hänen oppejaan hieman mukaillen valssailtiin hyvällä menestyksellä. Tarkoituksena oli kiinnittää huomiota valssin oikea aikaisuuteen ja oikeaan suuntaan. Valssit piti myös tehdä "vievällä" askeleella eikä vain nyhräistä paikallaan äkkiä ympäri. Kaikki harjoitukset tehtiin myös peilikuvana, että molemmat puolet tulee treenattua.

Ensimmäinen harjoitus käsittää numerot 1-8 ja valssit piti sijoittaa väleihin 4-5 ja 6-7, muuten sai ohjata haluamallaan tavalla. Eniten tässä harjoituksessa tuotti ongelmia ohjaajien ehtiminen oikeaan paikkaan valssaamaan numeroiden 4-5 väliin. Tässä tuli helposti kiire, jos koiraa kävi vekkaamassa 3:lle. Ongelmia tuli myös jos koiraa joutui "saattamaan" numeron neljä taakse. Tässä välissä oli tärkeää saada valssi suuntautumaan kohti vitosta jo ennen koiran ponnistusta esteelle 4. Näin koirat saadaan parhaiten lukemaan oikea suunta. 6-7 väli sujuikin kaikilta valssin osin oikein mallikkaasti. Tässä oli ajoitus huomattavasti helpompi saada kohdilleen.

Toinen harjoitus on numerot 10-16. Valssi tuli tehdä numeron 13-14 väliin sekä neliön ulkopuolelle että sisäpuolelle.  Esteiden ulkopuolelle tehtynä tuotti ongelmia etenkin makseille saada koira lukemaan 15. Tämä tosin johtui pitkälti hieman liian pienestä välistä. Sisäpuolelta tehty näytti toimivan paremmin. Tosin ei tullut kellotettua. Lisäksi treenattiin tässä harjoituksessa vielä koiran irtoamista maaliin, jossa lelu odotti valmiina.

Kolmas harjoitus on numerot 20-26. Tässä valssit tehtiin väleihin 23-24, 24-25 ja 25-26. Radalla jokainen varmastikin ohjaisi tämän erilailla, mutta tarkoituksena olikin testata valssin toimivuutta, kun niitä on kolme perättäin ja ajoituksella ja omalla liikkeellä on jo todella tärkeä rooli. Jotta valssit sai toimimaan oli tärkeätä saada etumatkaa 22:lta. Tässä parhaiten toimi puolivalssin tapaisella tehty veto 23:lle. Kaksi ekaa valssia sujuivat hyvin, mutta kolmannen kanssa oli jo tekemistä. Hienosti kuitenkin tsempattiin ja kivat valssit saatiin lopulta myös siihen väliin.

-Soile

1271696884_img-d41d8cd98f00b204e9800998e