Keskiviikkona 24.11. Samu kävi kouluttamassa ryhmiä toista kertaa. Ke-ryhmä oli paikalla kokonaisuudessaan, to-ryhmässä Tommi ja Puubi tuurasivat Päivikkiä ja Rockya. Ohjelmassa oli ratatreeniä ja ohjaajien juoksutusta:

 

Tässä Samun kommentteja radasta:

Rata oli aika virtaava, mutta hyvin pysyitte koiran kyydissä koiraa pahemmin hidastelematta. Koirat eivät pahemmin kyselleet ellei sitten tullut selkeitä väärinymmärryksiä. Ylipitkiä kurveja ei tullut kellään, ja tiukat kaarrokset olivat pääsääntöisesti loistavia. Yksi opetus taisi olla löytää kullekin toimiva ohjaustapa pitkähköihin kuljetuksiin. Jos koira ei pysy oikeasta hartialinjasta ja/tai vastaisesta kädestä huolimatta hanskassa ohjaajan liikkueessa, jäljelle jää vaihtoehtona lyhentää kuljetettavaa matkaa joko ottamalla etumatkaa edellisellä hypyllä (esim. flippi esteelle 15; jaakotus esteelle 2) tai luottamalla itsenäiseen lähetykseen seuraavalle esteellä (esim. ajoissa annettu takaakiertokäsky esteelle 16; kukaan ei tainnut kokeilla kakkosen jaakotuksen turvin esteen 4 merkkaamista esim. sylivekillä, jolloin koiran hypätessä lyhyttä voisi periaatteessa päästä etenemään esteelle 5).

Itsenäisistä kontakteista sai kivasti hyötyä esteille 10 ja 26 viennissä, joskin muutama koira vapautteli itseään ennen kuin ohjaaja oli päässyt optimaalisimpaan ohjausasemaan. Putkeen 27 oli yllättävän vaikea irrota varsinkin jos ohjaaja pyöri koiransa kanssa 360-astetta esteellä 26 (siis vasemman siivekkeen ympäri), jolloin päälle jäänyt hartialinja käänsi koiraa turhan voimakkaasti ohi putken kohti puomia. Pieni oikea-aikainen vastaliike auttoi. Hyviä vaihtoehtoja ohjata koira varmasti kohti putken oikeaa päätä olivat myös ainakin vastaanottovalssi tai 26:n kierrättäminen oikean siivekkeen kautta.

Muurille ehti jokainen, jos vain rohkeni irrota putkelta heti, kun koira oli putkessa. Todettiin myös, että pääsääntöisesti ohjaaja juoksee nopeiten naama menosuuntaan ja koira otetaan putkesta haltuun kropalla vasta, kun koira on tulossa putkesta ulos.

Kiitos taas Samulle hyvistä treeneistä!

- Anu R.