Neljä pientä ja vähän pidempää motivaatio-/vauhtipätkää tiistain ryhmäläisille. Pelkkiä hypäreitä. Paikalla Lordi ja Johanna (vain viimeisellä radalla), Päivikki ja Rocky, Nora ja Aida sekä Päivi ja Minni. Varakoirakkona Soile & Tinka. Koutsina Saara.

Jokaisella oli kolme yritystä saada 0-tulos ja joka radalta koitettiin nollaa tehdä. Parhaalle/parhaille oli palkinto luvassa. Radoilla ei otettu aikaa, kun kilpailut käytiin kaikkien säkäluokkien kesken, mutta tarkoitus oli pitää rimat maassa. Tarkoitukseksi jäi, sillä radat olivat tälle porukalle ehkä liiankin helppoa kauraa, joten porukan lämmiteltyä ensimmäisellä radalla rimat maassa virheiden mahdollisuutta lisättiin rimoilla.

Ratapiirros seuraa perästä, jahka skannataan.

Teemaakin radoilta löytyi (vauhdin ja motivaation ohella). Koska koirat ja ohjaajat ovat jo kovin taitavia, testattiin näiden huippukolmosten keppi-putkileijeröintejä, sekä keppikulmia. Vauhdin ja hauskuuden takaamiseksi muutamalla radalla oli huippupiiitkiä estevälejä, joiden lomaan ohjaajat kehittivät myös sangen mielikuvituksellisia leijeröintejä. Oma vauhti ja liike oli kuitenkin valttia ja kertoi koirille kaiken tarvittavan ajoissa. Siispä hakeminen ja jaloilla vieminen oli usein parempi ratkaisu. Toki irtoamista ja teknistä osaamistakin tarvittiin, mutta laiskottelu kauko-ohajuksissa ei tuonut toivottua lopputulosta (keppikulmat, puolivalssit, leijeröinnit).

Tinka lähti kotiin hieman aikaisemmin ja Lordi pääsi mukaan vasta viimeiselle radalle, joten palkinnoille kurvasi koko iloinen kolmikko Nora, Päivikki & Päivi. Mutta siis täysin ansioituneesti, sillä jokainen teki vähintään neljä 0-rataa! Koirapipareilla mentiin.

Rocky-boy & Päivikki: Vankkaa ja varmaa. Parempi viedä Rockya imussa, koska tulee kädessä minne vain ja Päivikki ehtii minne vain, kuin leijeröidä turhia. Mutta Päivikki koittaa aina kaikkea reippaasti ja saa täten täydet pisteet.

Aida & Nortsu: Hypärit menee Aidalta loistavasti. Virittelyyn Noralla on uudet niksit ja ne toimii: motivaatio ei tipu mitenkään radikaalisti. Motivaatio pysyi hyvin ja kunhan rintamasuunta on oikea on meno erittäin varmaa. Tarkkuutta hartialinjassa ja koira vahvasti käteen pakkovalssialoituksessa.

Minni & Päikkis: Reipasta ja nopeaa, Minni on kehittynyt hurjasti mm. kepeillä. Päivi ehtii yleensä ihan hyvin vaikeammankin kautta, mutta pahojen ratojen varalta tekniikkatreenaus putki-keppileijeröinneissä voisi olla paikallaan. Poispäinkäännökset  ovat lähteneet kyllä jo sujumaankin. Käsi alhaalla ja lantion liike käyttöön.

Tinkerbell & Soile: Tinka paahtoi menemään hienosti ja tarmolla. Soilen pienet lintsaukset puolivalssissa aiheuttivat ehkä eniten epävarmuutta jatkosta koiralle. Rauhallinen hyvä ohjaus, mutta viimeistelyä ehkä hieman enemmän.

Johanna & Lortsu: Lordin ensimmäinen ja viimeinen rata meni hienosti, mutta rimoja tippui turhaan. Lordi kulkee upeasti pelkällä liikkeellä eli usein kädet ovat aivan turhaa sen tiellä, sillä esteitä se poimii välittömästi niitä nähdessään. Johannan heiluvat kädet siis kuriin ja lähestyminen esteille myös pohdintaan, sillä sekin tiputtelee nyt rimoja.


-Saara