Vauhtitreeneissä mentiin sata lasissa ja vähän kieli poskella. Suunnitelluista viidestä radasta lopulta kerettiin mennä neljä. Perinteisestä kaahotuksesta poiketan halusin tuoda radalla esteen, jota harvoin tulee treenattua ja jolla on varsin merkittävä tekijä vauhdin ja anti-vauhdin suhteessa. Eli kyseessä oli tietenkin pöytä. Radat olivat profiililtaan suoraviivaisia ja helppoja, joillakin radoilla oli melko haasteellisia tiukkoja käännöksiä putkista tai esteiltä, jossa putki oli tyrkyllä. Yleisesti ottaen kaikki koirat olivat kovin innoissaan vauhtiteemasta ja jokaisella iski jossain vaiheessa vauhtisokeus, jolloin kartturin epätoivoiset suuntamuutoskäskyt kaikuivat kuuroille korville. Pienellä muistutuksella saatiin koirat taas kuulolle ja meno mallikkaaksi. Pienenä jännitysmomenttina kellotin kaikki radat ja pisteytin tulokset, tuomari katsoi sormien välistä rimojen pudottelut ja kontaktivirheet. Voittajalle luvattiin Islan loput nollatilin avausmuffinsit, mutta Islan ja Raidan herkut sai treenailijat jo niin sokerihumalaan, että loput muffinsit jäi "onnekkaasti" koutsille ;)

Treeneissä olivat Pekka & Spot, Sarkku & Pimpo, Mappe & Raita, Miia & Wäinö ja Tiina & Jolle.

Rata 1.

Ensimmäisellä radalla yleiskuvaksi jäi hienot 7. putkeen irtoamiset jokaiselta. Ongelmakohdaksi osottautui liukkaille saippuoille (Spot, Pimpo ja Raita) kohta 13-15, koska putken pää oli niin makoisasti siellä tyrkyllä, että sinnehän ne meni. Spot ja Pimpo korjasivat linjojansa tiukemmiksi ystävällisellä muistutuksella, Raita oli hanakasti vaan menossa putkeen, mutta lopulta sekin saatiin tulemaan flipillä, joka toimi tosi hyvin raidalliselle mulkerolle. Wäinö ja Jolle olivat ainoat, jotka eivät hakenee väärää rataa ja näin ollen ainoat tuloksen tekijät tältä radalta. Ekalla kierroksella suorasta putkesta vauhdilla pöydälle oli haastava monelle. Kyllä siinä kynnet löi kipinää kun yrittivät nollata vauhtia yllättävän liukkaalla pöydällä.

Rata 2.

Toisella radalla nähtiin erinomaisia  putkistoppeja Pimpolla ja Wäinöllä. Spotkin tuli putken ulkoseinää juosten aika etevän näköisesti. 8-9 väli teki tiukkaa usealle, vauhdin hurmassa oli vaikea saada koiria tiukasti käteen, mutta hiemisella kaikki saatiin hanskaan. Raita esitti taas uskomattomia mulkerohyppyjään renkaan jälkeen, johon Mapen ei tarvinnut tehdä kuin pieni käden heilautus poispäinkäännökselle niin Raita haki hypyn 19. mielettömän hyvin.

Rata 3.

Toisiksi viimeinen rata oli yhtä suoraa juoksua, jossa ohjaajien nopeita jalkoja testattiin. Spot ohjautui upeasti kaukaa ja ensimmäinen kierros menikin vaivattoman näköisen nollan siivin. Jolle osoitti varmaan keppien hakua, kun Tiina meinasi unohtaa radan ja viime hetkellä käänsi koiran 7. putkesta kepeille. Raita, Wäinö ja Pimpo sikailivat vauhdin huumassa puomin kontaktilla, joten niitä tehotreenattiin. Wäinölle taisikin olla ensimmäinen kontaktivirhe, muuten punainen otti todella hienosti ja varmasti kontaktit koko treenien ajan. Hyvä Wäinö!

Rata 4.

Viimeinen rata jouduttiin menemään vähän hätäisesti, kun aikaa oli niin vähän jäljellä. Kaikki kävivät revittelemässä radan kerran läpi. Pekan ja Spotin pohja-aika ei riittänyt kokonaispisteissä ohittamaan tulosvarmaa Jollea ja Tiinaa, mutta onneksi kaikki taisivat kuitenkin saada mahansa täyteen herkkuja sijoituksesta huolimatta.

Kiitos treeniläisille ahkerasta työstä!

Laura