Maaliskuun toiseksiviimeisenä tiistaina oli ohjelmassa rääkkiä, treenien vetäjänä oli Nora. Oman seuran kisat olivat harventaneet rivejä, mutta treenaamaan saapui kuitenkin pieni porukka eli Saara & Viggo, Anu & Minttu sekä Paula & Lilli.

Kun jo etukäteen oli tiedossa että koirakoita oli vähemmän ja näin ollen treeniaikaa kullekin enemmän, päätin panostaa ohjaajien perusteelliseen lämmittämiseen. Tähän lämmittelyyn otin mallia Jerry Stenbergin B-maajoukkueleiriläisille vetämästä alkulämpästä, soveltaen meidän treeneihin sopivaksi. Onko tämä sitten rääkkiä vai ei, se on kunkin omassa harkinnassa, sillä kyllähän meidän ihmisten pitäisi muistaa lämmitellä huolellisesti myös itsemme - eli ihan perusasioista on kyse. Lisäksi kaikki liikkeet ovat sellaisia, joita voi hyvin tehdä liikkeellä ollessaan vaikka koiraa lämmittäessä lenkillä. Rääkkiä toin tähän lämmittelyyn lähinnä kurinpidolla :)

Eli näin lämmiteltiin:
Kevyttä hölkkää tai kävelyä 10 min: ohjaajat ja koirat suorittivat tämän rataa kiertäen samalla kun valmistelin rataa
- Polvennostokävely 3 x 20 metriä (lämmittää reittä ja pakaraa)
- Hiilingit (juoksua kannat pakaroihin) 3 x 20 metriä  (lämmittää hieman eri kohtia reidessä ja pakarassa)
- Pikkuvuorohyppely 3 x 20 metriä (lämmittää nilkan pienet lihakset)

Muistakaa ohjaajat liikkeitä tehdessänne selkä suorana, katse hieman yläviistoon ja mieluiten paljon toistoja lyhyemmillä askeleilla! Näistä 20 metrin liikesuorituksista tehtiin aina palautus kävellen.

Lopuksi vielä avaavat vedot (spurtit) 3 x 20 metriä, samoin palautus kävellen.

Lisäksi näytin vielä yhden hyvän yleisliikkeen ("karhunkävelyn") jolla saa koko kropan lämpimäksi nopeasti.

Tämän "rääkki"-lämmittelyn jälkeen siirryimme päivän rataan, joka oli ennemminkin muistirääkkihenkinen. Rata on alunperin Maria Aaltosen vetämistä ProCanis -treeneistä 3.3.2011. Haastetta rataan tuo se, että vaikka rata on 29 estettä pitkä niin esteitä on fyysisesti vain 16, esimerkiksi yksi hyppy suoritetaan kuuteen kertaan.
Kaikki koirakot saivat todella hyvän meiningin radalle, varsinkin alkurata meni kaikilla upeasti. Koko treeneissä nähtiin vain yksi karkaaminen ansana olleelle A-esteelle 5-renkaan ja 6-keppien välissä.
Hankalimmaksi kohdaksi osoittautui 17-hypyltä vienti 18-putkeen, kun edessä oli ihanan houkuttelevasti 23-hyppy. Tämänkin kohdan saivat kaikki lopulta sujumaan esimerkiksi kulmaamalla tiukemmin 17-hypyn.
Lisäksi on pakko kehua, että kaikki koirat osaavat upeasti pöydän, mitään isoja ongelmia ei ollut suorittaa 20- ja 29-pöytää vaikka putken päät kummallakin puolella olivatkin tyrkyllä.

Kiitos kaikille treenaajille! :)

-Nora