No niinpä jäi tämäkin päivittämättä aikoinaan... sorry.

Talvikausi siis lopetettin SDP-hallilla teemalla "rääkki", kouluttajana Tommi.

Pienoinen ongelma oli, että halusin toisaalta radaksi B-maajoukkueen ranskalaisen kouluttajan (jonka nimi nyt hukassa, mutta se ei liene oleellista) mielenkintoisen pätkän, missä pussi oli vedetty puomin ali, tätä ei ole totuttu näkemään, ainakaan Suomessa. Toisaalta taas tuli vedettyä omissa treeneissä edellisenä päivänä mielenkintoinen pätkä mikä ei vaikuttanut kovin pahalta, mutta aika lailla siinä oli ongelmia ainakin omien koirien kanssa (mm. keppiansa). Ja leieröintejäkin sai tehdä, mistä aina niin tykkään . Niinpä sitten yhdistin nämä radat sopivasti. Rääkkinä oli aika perinteinen, tehdään paineita tehdä nollaa, ja kun niitä paineita on vaikea muuten saada treeneihin, niin se oli virheestä armotta pihalle, vaikka sitten ensimmäiseltä esteeltä.

Paikalla olivat makseista Pekka & Spot, Laura & Isla, Miia & Wäinö  ja Mappe & Raita, medeistä Tiina & Jolle ja mineistä Anu & Nipsu. Nollan tekeminen tuntui perin vaikealta ja usein rata päättyi jo okserin (este 4) jälkeen, kun pussille ohjaus tuotti tuskaa, tai sitten pussin jälkeinen tilanne puomin toiselta puolen.  Rata oli tehty niin, että onnistuessaan virheittä oli mahdolisuus jatkaa uutta kierrosta (25:lta jatkettiin esteelle 3) . Tiina ja Jolle sitten repäisivät, kun kukaan ei ollut päässyt rataa läpi, vetivät he itsensä jo maitohapoille, selvittivät kaikki kiemurat kahteen kertaan, huikeaa! Pekka ja Spot ainakin pääsivät jo myös todella pitkälle, lähes kaikki 25 estettä tehtiin jo virheittä muutaman yrityksen jälkeen.

Lopuksi annoin armon käydä, ettei osa porukasta juokse itseään maitohapoille, kun taas osa hinkkaa esteitä 1-7 (ja heti pihalle). Niinpä viimeinen (reilu) puolituntinen vietettiin niin, että jokainen sai saman määrän aikaa ja sai keskittyärauhassa radan ongelmakohtiin. Ja niitä tuntui siis aika sopivasti riittävän, joten "rääkki" lienee aika hyvin onnistuneen
Lopuksi saimme ihailla myös hienoja puomin leieröintejä, eli lähetys kontaktilta okserille ja pussiin, kun ohjaaja siirtyi sopivaan ohjauskohtaan puomin toista puolen. Tuon minäkin (varmaan vahingossa) sain B-maajoukkueleirillä kerran onnistumaan.

Ohessa koko 25:n esteen ratapiirros:

 

- TRa