Treeneissä mukana olivat Outi & Olli, Miia & Willa, Tiina & Jolle, Lea & Ama sekä Minna & Taika. Treenasimme kahta erilaista radan pätkää, joissa molemmissa oli useita takakautta suoritettavia esteitä ja niiden suorittamista treenattiin erilaisilla tekniikoilla.

Ensimmäinen radanpätkä oli osa Jaakko Suoknuutin treeniradasta. Radan toista estettä suoritettiin niin takakiertona kuin pakkovalssilla vastaanottaen, joista viimeksi mainittu oli sujavampi ja nopeampi. Haasteellisinta radassa oli sujuva eteneminen esteillä 4-7. Koirakkokohtaisesti kohtaa kokeiltiin monella tavalla, useimmat kokeilivat ohjauslinjaa 5-esteen etupuolella ja myös esteen toiselta puolen. Jos ohjaaja jäi 5. esteen etupuolelle ja oli vähänkin myöhässä, niin helposti koira suoritti 6. esteen väärältäpuolen. Myös toiselta puolen ohjatessa 6. esteen suorittamisen saaminen sujuvaksi vaati välillä toistoja. Keppien sisäänmeno  ja ohjaajan siirtyminen keppien toiselle puolelle onnistui hienosti kaikilta. 11.esteellä treenattiin backlap-käännöstä eli koira otettiin takaakierrosta sylikäännökseen, jonka jälkeen se lähettiin A-esteelle ohjaajan kiertäessä 10. esteen. Tämä onnistui kaikilta hienosti.

Toinen rata oli sovellettu pätkä Jari Salmelan koulutuksesta toukokuulta. 2-esteellä tuli monelle tarpeen ottaa käyttöön putkijarrutus, jottei koiran linja venyisi putkelta liian pitkälle eteen. 3-esteellä pakkovalssi toimi hyvin. 7-esteellä treenattiin viskikäännöstä, siinä ei juuri ollut ongelmia. Ja viskikäännöksen jälkeenkin ehti hyvin 9-esteelle takaakierron ohjaamaan, jos ohjaaja eteni heti käännöksen jälkeen 9-esteelle. Myös leikkaus sopi radan kohtaan ennen 7-estettä, jos ohjaaja oli hyvin koiran edellä. Takaakierrossa 9-esteellä ei ollut ongelmia, jos vaan ohjaaja oli ajoissa esteen taakse ohjaamassa.

Niina