Keskiviikon tekniikkatreeneissä keskityttiin esteosaamiseen. Testailtiin esteosaamista kontakteilla, kepeillä ja pöydällä. Treenaamassa olivat Pekka ja Spot, Laura ja Isla, Outi ja Olli, Krista ja Hippu sekä Petri ja Remu. Koulutusvuorossa Anu.

Ensimmäiseksi tehtiin puomilla loivaa päällejuoksua, persjättöä ja valssia sekä ohjaajan sivuirtoamista ja taaksejäämistä. Päällejuoksut ja persjätöt sujuivat yleisesti ottaen hyvin, mutta ohjaajia piti hieman patistaa tekemään ne kunnolla ;) Herkästi tämmöisissä tilanteissa varmistellaan ihan suotta, kun koira osaa osuutensa kyllä. Valssi ja rintamasuunnan kääntö sai osan koirista varastamaan liikkeen mukana kontaktilta ennen lupaa, joten tämä meni muutamalle treenilistalle. Olli taisi olla ainut, joka teki kontaktit varmasti ja vauhdikkaasti ohjaajan jäädessä taakse tai ottaessa sivuetäisyyttä. Muilla oli enemmän ja vähemmän epäröintiä, joten itsenäisyyttä vahvistettiin etupalkalla tai kosketusalustalla.

Seuraavaksi kokeiltiin aalla kontakti-putki-erottelua, takaaleikkausta, taaksejäämistä ja valssia kontaktin edessä. Erottelu oli pääsääntöisesti hallussa, vain Isla taisi ottaa parit putkikierrokset. Takaaleikkaus ei häirinnyt yhdenkään koiran menoa, mutta itsenäiseen irtoamiseen ohjaajan jäädessä taakse tarvittiin jonkun verran apuja. Voimakas valssi lähellä kontaktia sai kaikki koirat lähtemään kontaktilta liikkeen mukana. Remulla on aalla juoksukontakti, joten se oli ainoa, jolle valssi ei aiheuttanut ongelmia.

Vaikka kontaktit hyvällä mallilla ovatkin, kaikille taisi löytyä jotain kehityskohteita :)

Kepeillä tehtiin kutsua, avokulmaan törkkäisyä, sivuirtoamista, avokulmaan lähetystä ja takaaleikkausta sekä umpikulmaan lähetystä ja jyrkkää päällejuoksua. Osa käytti joissakin kohdissa suosiolla etupalkkaa, kun tiesi, että tehtävä on liian vaikea. Yleisesti ottaen kutsut ja sivuirtoamiset sujuivat hyvin, takaaleikkaus ja aloituksetkin pienellä hienosäädöllä. Vaikein taisi olla päällejuoksu, jossa kaikki joutuivat jollain tavalla auttamaan tai helpottamaan.

Lopuksi tehtiin nopea kierros pöytää lähettäen, kutsuen ja vedättäen. Pekka ja Spot kokeilivat vain kutsua ja totesivat, että pöytää pitää harjoitella ennen MM-kisoja ;) Muilla pöytä oli aika hyvin hallussa. Lähetyksissä oli pientä himmailua, mutta itsenäisesti kaikki koirat pöydälle päätyivät. Vedätyksessä osan piti säätää jarruja, kun koira meinasi liukua pöydänreunan yli.