Rata on ProCaniksen Marko Mäkelän viime sunnuntaina pitämästä koulutuksesta. Menossa mukana Anu ja Nipsu, Petri ja Remu, Pekka varakoiralla Lorulla sekä Laura ja Isla. Vetäjänä Krista.

Ensin tutustuttiin rataan 10 minuuttia. Sitten treenattiin kahdessa osassa 2 x 10min. Rata oli muuten melkein kuvan kaltainen, mutta este 13 oli lipsahtanut esteen toiselle puolelle ja suoritettiin siis takaakiertona ;D Radasta löytyi sopivasti kaikille  haasteita.

Radan alun kaikki ohjasivat suurin piirtein samalla tavalla. Esteelle 7 muut tekivät päällejuoksun paitsi Pekka teki muistaakseni pakkovalssi-jaakotus yhdistelmän. Kaikilla kohta sujui silti loistavasti ja oikea putken pää nro 8 löytyi yllättävän helposti.  Maksi koirille haastavin kohta taisi olla 8 putkelta 9 putkelle vienti, jolloin Loru ja Isla lähtivät herkästi kepeille. Muutamien yritysten jälkeen maksitkin löysivät 9 putkeen. Mini koirilla tämä kohta onnistui hyvin. Esteellä 14 kaikki muut taisivat tehdä vastakäännöksen, paitsi Petri ohjasi pyörittämällä ja se kyllä sopi Remulle hyvin. Kaikki löysivät hyvin kepeille nro 15. A:lle vienti tuotti joillekin ongelmia, koska koirat hakeutuivat helposti taas renkaalle. Anu ja Nipsu taisivat hioa tätä kohtaa eniten, mutta hyvin Nipsukin löysi A:lle sitten kun Anu ehti juosta tarpeeksi edelle ohjaamaan. Esteitä 20-23 kaikki taisivat harjoitella muutamaan kertaan. Laura ohjasi esteellä 22 päällejuoksulla ja lähetti Islan takaaleikkaamalla putkeen. Muut tekivät persjätön 21-22 väliin. Kaikilla oli kova kiire ehtiä oikea-aikaiseen ohjaukseen tässä kohdassa.  27 esteellä muut tekivät päällejuoksun ja Pekka teki pakkovalssin.

Kaikki tekivät loistavaa rataa, mutta lopussa 0-rataa yrittäneistä pisimmälle pääsivät Laura ja Isla, jotka menivät koko radan hienosti virheettömästi aina esteelle 28 asti, jonka Isla ohitti, tai ohjaaja oli jo väsynyt ohjaamaan tarkemmin ;D