Keskiviikon tekniikkatreeneissä oli vain kolme koirakkoa: Laura ja Isla, Petri ja Remu sekä Outi ja Olli. Koulutusvuorossa oli Anu.

Treeneissä keskityttiin erilaisiin ohjauksiin "erikoisesteillä", eli muurilla, pituudella, renkaalla ja okserilla. Näihin ei tule alkuopetuksen jälkeen helposti paneuduttua, mutta nyt ehdittiin takertua pienempiinkin ongelmiin. Osa liittyi tiettyyn ohjaukseen sinänsä, osa sitten koiran kokemattomuuteen ko. esteellä. Teimme kolme n. 10 esteen mittaista rataa, joihin sisältyi ihmisnuoli, takaaleikkaus ja "jarruttava lähetys" pituudella, ihmisnuoli, päällejuoksu ja ennakoiva valssi tai tiukka takaaleikkaus muurilla, takaaleikkaus, vedätys ja valssi renkaalla sekä ennakoiva valssi ja tavallinen valssi okserilla.

Ihmisnuolissa oli kaikilla vähän säädettävää ohjauksen ajoituksessa ja jarrutuksen voimakkuuden säätelyssä, mutta lopulta kaikki koirat saatiin kääntymään hienosti pituudellakin. Islalle lyhennettiin vähän pituuden mittaa, mutta koottu hyppy täysimittaisella pituudella onkin maksikoiralle aika haastava ja vaatii treeniä. Muurilla ihmisnuolta ei estekulmien takia tarvinnut tehdä niin voimakkaasti, mutta tässä kaikki tekivät ohjauksen aluksi liiankin "löysästi", jolloin koirat joutuivat korjaamaan linjaansa seuraavalle esteelle. Vaikka käännös ei ollut tiukka, hyvin ajoitetulla ihmisnuolella koirat saatiin ennakoimaan paremmin ja hyppäämään kootusti oikeaan suuntaan, jolloin linja jatkui sulavasti. Tehokkaalla ohjauksella tässäkin kohtaa saattoi säästää niitä tärkeitä kymmenyksiä.

Muurin päällejuoksut onnistuivat hienosti, varsinkin kun ohjaajat saatiin linjaamaan takaakierto ajoissa ja liikkumaan rohkeasti. Islalla huomattiin tässä pieni erikoisuus, eli se ei osannut hypätä muuria täysin viistosta kulmasta, vaan korjasi hyppyä aavistuksen suoremmaksi. Rima-avulla hyppy onnistui oikein hyvin, joten kyse lienee visuaalisesta harhasta.

Ennakoivat valssit sekä muurilla että okserilla sujuivat kaikilta hienosti, ainakin pienellä rytmityksen hienosäädöllä. Okserin kaikki koirat selvittivät todella nätisti, vaikka sille tultiin täydestä vauhdista suorasta putkesta ja käännyttiin 180 astetta takaisin päin.

Takaaleikkauksissa sekä renkaalla että pituudella kaikki kääntyivät kyllä hyvin oikeaan suuntaan, mutta leikkauksen ennakoinneissa oli pientä hienosäädön varaa. Kun ohjaajat lähtivät tekemään leikkausta ajoissa, koirat saatiin lukemaan oikea suunta jo aikaisemmin ja hyppäämään vinompaan. Kukaan ei yrittänytkään oikoa pituudella, vaikka se osoitti kohti seinää, vaan se suoritettiin huolella loppuun asti.

Muurilla oli yhdessä kohtaa valinnainen ohjaus. Laura ja Petri tekivät sen ennakoivalla valssilla ja Outi leikkauksella. Tämä oli Ollin kanssa aika haastava kohta rytmittää, mutta hyvin sekin saatiin menemään ja sopivalla ennakoinnilla Olli kääntymään tiukasti.

Melko pieniin juttuihin saatiin puuttua, joten pääasiassa hommat olivat kaikilla hyvin hallussa!