Tänään treenailtiin tämän kauden viimeiset keskiviikotreenit. Syyskuun viimeiseksi keskiviikoksi on suunniteltu päättäjäisiä herkuttelun ja olympialaisten merkeissä. Tänään paikalle saapuivat Outi ja Olli, Laura ja Isla sekä Petri ja Remu. Koulutusvuorossa oli Anu.

Päivän teemana oli rääkki ja sitä toteutettiin keskittymis- ja häiriöharjoitusten muodossa.



Radasta tutustuttiin ja suoritettiin ensin esteet 1-12 ja toisella kierroksella 12-24. Jokainen sai juuri ennen omaa vuoroaan kuitenkin tiedon muuttuneesta radasta, eli yksi hyppy, putki tai kepit pitikin suorittaa eri suunnasta. Ko. kohdan sai mielikuvaharjoitella päässään uudestaan, mutta rataa ei saanut katsoa, eikä siihen saanut tutustua uudestaan. Helposti esim. hypyn kiertäminen eri kautta muuttaa linjoja niin paljon, että seuraava este onkin ihan hukassa, mutta kaikki selvisivät tästä haasteesta varsin pätevästi. Lauralle sattui ainut unohdus, kun pujottelusuunnan (10) vaihto sai unohtamaan putken (11) välistä. Huomattiin myös, että hyppysuunnan muuttuessa on vaikea mielikuvaharjoitella se nopein ja sujuvin vaihtoehto, koska esteiden suhteita ja linjoja ei pääse näkemään.

Samalla treenattiin joitain kohtia radasta, vaikka se ei sinänsä treenin pääidea ollutkaan. Kaikkien kanssa vahvistettiin ainakin putki-kontaktierottelua, kun hypyltä kolme piti mennä putken takana piilossa olevalle puomille.

Kolmannella kierroksella mentiin koko 24 esteen rata (paitsi Remu tyytyi puolikkaaseen pätkään) kisamaisesti. Nyt kun kohdat oli jo viilattu ja harjoiteltu hyvin, uutta haastetta suoritukseen toivat ratahenkilöhäiriöt. Ohjaajien piti pitää pakka kasassa ja keskittyminen olennaisessa, vaikka putkensuu saattoikin olla eri kohdassa, hypyn rima vinossa tai ammattitaidoton "ratahenkilö" törttöili suoritettavalla hypyllä. Pieni vihreä dino-Cuzikin oli eksynyt milloin puomille, milloin pujottelukepeille häiriköimään. Pahin häiriö taisi olla "tuomari", joka juoksi putkensuun ohi juuri koiran ollessa putkessa ja sai vedettyä liikkeellään koiran väärään suuntaan. Tässäkin ohjaajan piti vain pitää pää kylmänä, kalastella koira mukaan ja jatkaa ohjausta. Sen mitä koutsi häiriköinniltään pystyi seuraamaan, kaikki suoriutuivat tästä tehtävästi loistavasti ja hyvällä asenteella!

Vaikka treenaajia olikin vain kolme, aikaa oli taas saatu kulutettua huolella ja kello läheni kahdeksaa. Tehtiin kuitenkin nopeasti vielä yksi leppoisa harjoitus, nimittäin "mini-EO-joukkueviesti". Ylläolevalla ratapohjalla oli kolme 11 esteen rataa, johon kaikki ensin tutustuivat. Kolmen hengen joukkue sai sitten keskenään sopia, kuka suoritti minkäkin radan. Radat suoritettiin viestinä, eli kun edellinen tuli maaliin, seuraava sai lähteä. Lopputulokseksi taisi tulla hylly yhdestä unohtuneesta radasta ja parista pienestä virheestä johtuen, mutta hyvällä tsempillä tämäkin jaksettiin viedä loppuun asti.

Hyvä te! :)