Viime perjantaina poikkeuksellisesti kouluttajana molemmissa ryhmissä toimi Laura-keskiviikkolainen.

Tehtiin jo valmennusryhmästäkin tuttua tekniikkatreeniä:
  • serpentiiniä + putkijarruja
  • esteen fokusointia
  • tiukkaa käännöstä pituudelta
Koska ryhmän koirakot ovat hyvin eri tasolla, mukautettiin jokainen treeni kullekin koiralle sopivaksi. Toisille serpentiini oli kokemuksen vuoksi helppo harjoitus, toisten kanssa treenattiin ihan muutaman esteen pätkissä. Edistyneimmille suurin haaste oli päällejuoksun ajoitus ja muutenkin rohkea eteneminen. Usein koirien vauhti kasvoi ja hyppytekniikka parani kun ohjaaja eteni rohkeasti ja täten antoi tilaa koiralle hypätä. Putkijarrujen kanssa ei ollut suuria haasteita kellään. Moni huomasi, että pieni rytmitys ennen suoraa putkea käänsi koiran oikein hienosti.

Fokusointi treeni oli lähtökohtaisesti monelle kauhistus. Suurin osa oli sitä mieltä, ettei koira missään tapauksessa ottaisi kahta ensimmäistä, linjalta ulkoa olevaa, hyppyä jos ohjaaja ottaa vastaan kolmoshypyn takana. Joukosta löytyi kuitenkin muutama koirakko, joissa koira osoitti loistavaa radanlukutaitoa ja täten harjoitus onnistui hienosti. Muiden kanssa treenattiin kahden esteen päästä ja mietittiin hyviä palkkauskeinoja fokusoinnin harjoittamiseksi.

Pituuden kanssa tiukat käännökset oli monilla hyvin hallussa. Leviävät koirat saatiin oikeanlaisella rytmituksellä pienentämään hyppykaartaan. Joiden kanssa parempi vaihtoehto oli kulmata koira jo valmiiksi hyppäämään vinosti pituudelle, mikä hyppyteknillisesti on koiralle helpompi vaihtoehto.

Positiivinen yllätys oli ryhmien laaja rotukirjo! Hienoa huomata, että perinteistenkin agilityrotujen ulkopuolelta löytyy erittäin potentiaalisia koirakoita.