Eilen treenailtiin tekniikoita, paikalla olivat Anu ja Nipsu, Einari ja Halla, Ilona ja lainaborderi Oskari, Soile ja Loru sekä Tommi ja Böödi.

rata%20agivalkku%2010.10-normal.jpg

2 hypylle treenattiin saksalaista sekä 3 hypylle sylivekkijaakotusta, oikeastaan sylivekki ei kovin hyvin toteutunut livenä joten se taisi olla oikeastaan pelkkä jaakotus. Monen kanssa treenattiin sitä, että pystyi lähettämään kauempaa kakkosen takaakiertoon jotta pääsi alta pois nopeasti. Lähestulkoon kaikkia koiria palkkailtiin muutamia kertoja niin että ohjaaja tiputti lelun maahan ja jatkoi liikettään kohti kolmoshyppyä. Kolmoshypyllä palkkailtiin osaa koirista niin että ohjaaja taasen lähti liikkeelle heti jaakotuksesta eikä jäänyt odottelemaan koiraa. Muutama koira luki viskin tai takaaleikkauksen tyyliseksi, mutta kun ohjaaja meni enemmän keskelle rimaa ohjaamaan saatiin suunta hyvin helposti korjattua oikeaksi. Sitten hypättiinkin 9 putkelta eteenpäin, takaakiertoihin. Takaakierroissa oli tärkeää odottaa putkensuulla koiraa ja lähteä lähestulkoon yhtämatkaa kohti 10 hyppyä ja muuria. Jos ohjaaja oli liian ajoissa, joutui saattamaan koiraa muurille liikaa ja olikin sitten myöhässä takaakierroissa. Monen kanssa hinkattiin takaakiertoon lähetyksen ajoitusta. Osalle pystyi kertomaan jo riman päällä mihin seuraavaksi mutta osan kanssa piti odottaa että koira oli laskeutunut hypyltä alas ja sitten vasta törkkäisevä jalka ja käsi kohti takaakiertoa. Alkuun ohjaus oli vähän töksähtelevän näköistä mutta pienellä treenillä saatiin liike sujuvaksi. Kaikki koirakot suoriutuivat hyvin takaakierroista. Nipsun kanssa kerettiin jopa kokeileen toisesta suunnasta takaakiertoja, monesti ohjaajan tai koiran puolierot tulevat esiin tälläisessä treenissä. Mun silmään näytti ainakin että Anulle oli helpompaa tuon ratapiirroksen mukainen suunta vaikka ei se toinen suuntakaan huono ollut (14-12 takaperin :)). Vai mitä mieltä Anu oli? ;)

Ekan kiekan jälkeen kokeiltiin koko rataa, yksikään koirakko ei päässyt puhtaasti maaliin, mutta hienoja yrityksiä oli. Kepeillä tuli osalla virheitä kun ohjaaja otti aika voimakasta sivuttaisirtoamista ja Loru jäi putki-imuun pyörimään ja kolmannella kerralla löytyi vasta oikea putki. Lorusta tuo taisi olla huippukivaa! ;) Muutaman kanssa jumitettiin kontakteille ja palkkailtiin niistä. 15-16 putkille muuten kokeiltiin sitä että ohjaaja pisti tossua toisen eteen ja yritti ryysiä ohjaamaan tuohon puomin alla olevaan putkeen. No osa ehtikin, mutta putkensuu oli vaan väärä. Kaikista parhaiten toimi kun ohjaaja jäi vain taakse ohjaamaan ja oma rintamasuunta kohti oikeaa putkensuuta. 19 hypylle oli oikeastaan enemmänkin liikkuvaa valssia kuin pakkovalssia joten sekään ei niin hyvin toteutunut alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen. 22-23 hypyille suunnittelin persjätön, osa teki ja osa ei. Vaarana oli seinä joka tuli yllättävän nopeasti vastaan. :D

Hankalinta tekniikkatreeneissä on se toteutus, mutta parhaiten ehkä saksalainen istui eilisen päivän treeneihin. :)

- Lea

ps. Tuo borderterrieri jota Ilona kartturoi oli aivan ihana! Yritin saada sitä meille mutta jostain kumman syystä Ilona ei hoitokoirastaan suostunut luopumaan ;)