agivalkku%2028.11.2013-normal.jpg

Olin kehitellyt Anne Saviojan radan inspiroimana meille "putkiralli-radan". Treeneihin osallistuivat Anu ja Nipsu, Tommi ja Böödi, Einari ja Halla, Paula ja Maisa sekä Soile ja Loru.

Ratapiirustuksessa putken suut olivat helpommat mitä itse treeneissä. 5 putki oli vähän sellainen "herran haltuun", mutta ohjaajat saivat hyvin vietyä koiransa oikeaan putkeen lähtemällä 3 hypyltä reippaasti liikkeelle. 3 hypylle tarvitsi osalle tehdä vastakäännöstä, muuten linja vei puomille. Kun putkia oli niin paljon niin osa ohjaajista meni ihan sekaisin siitä että minne pitikään seuraavaksi mennä ja allekirjoittaneella oli hirmu hauskaa yrittää ohjailla ohjaajia ja koiria oikeisiin putkiin.

Putkirallissa kokeiltiin erilaisia ohjausvaihtoehtoja, niin takaaleikkauksia, suoria vientejä ja vetoja. Yllättävää kyllä, mutta vedot joissain kohdin toimi tosi monella koirakolla paremmin kuin suora vienti. Ajallisesti uskoisin että vedot olisivat olleet nopeimpia. 10 muurille kokeiltiin erilaisia vaihtoehtoja myös, Anu ainakin kerkes pakkovalssiin ja osan kanssa hinkattiin muurin takaakiertoa ja heti perään saksalaista tai ihan perinteistä pyöritystä. Muuten itse radassa ei ollut mitään kovin kinkkisiä kohtia, vähän korjailtiin apurimoilla tai niistoilla 14 hypyltä pituudelle linjaa.

Olipas kivat treenit, ainakin koutsin mielestä. Mutta kyllä koutsillakin lämmin tuli kun sai aika haipakkaa mennä korjailemaan putkia.. ;)

- Lea