Kun suunnittelin radan, oma päämäärä oli, että pitää olla okseri, ei juuri takaakiertoja, kunnon loppusuora ja haasteellinen pujotteluun meno ja muut haasteet lähinnä "ansaesteistä". Näitä kaikkia tälle radalle nyt sitten osui.

Perjantai-treenien teema lienee ollut vauhti ja irtoaminen, kovasti tykätttin kunnon loppusuorasta ja moni haluisikin palkata sillä kunnon irtoamisesta lelulle. Itse radassa oli muutama haastava kohta, ei kuitenkaan mitään tosi vaikeata. Ja ryhmäläisethän yllättivät positiivisesti koutsin. Moni haastava kohta ei ollutkaan niin paha, kuin etukäteen olisin uskonut. Esimerkiksi numero 3 putki hieman A:n takana löytyi tosi hyvin.

rata-normal.jpg

Myös kepit sujuivat odotettua paremmin, näin hyviä kouluttavia oli ilo koutsata!

Muutama huomio: putkelta 7 pituudella, hyppy 10 kanattti leieröidä, pääsi paremmin tekemään käännöstä ysille. Putki 3 oli ehkä kuvasta poiketen hieman korkeammalla, tai siis 3 ja 4 sivuetäisuyys vähän suurempi. Helposti jos kävi hakemassa tiukasti koiran putken 3 päästä ja samaten lähti kiirehtimään tiukalle käännnökselle 6 veti koiran hypyn 4 ohi. Parhaiten toimi, kun ei hakenut koiraa ihan putken päästä, siinä ei kenellekään voinut tulla laajaa käännöstä kun vastassa oli seinä, kukaan ei juossut seinää päin, ei edes lähelle :) Vaan heitti koiran hypylle 4 edestä, niin ehti hyvin kutoselle kääntämään. Sitävastoin putkelta 12 oli pakko koira hakea tiukasti, muuten mentiin A.lle.

Koutsina Tommi