Treeneissä oli teemana vauhti ja teimme Jenna Caloanderin vauhtitreenihaaste-rataa, joka löytyy hänen Minimonsin-blogistaan. Edellisestä linkistä pääsee myös katsomaan Jennan huikeita mallisuorituksia.

Rata oli tällainen:

Vauhtitreeni-normal.jpg

Teimme juoksurataa ja eniten tuossa hinkattiin pätkää 9-17. Jennan heittämä haaste on ehtiä tekemään persjättö esteiden 15-16 väliin. Jotta koirakolla olisi mitään mahdollisuuksi onnistua, ohjaajan pitää pystyä keilaamaan koira kaukaa 13-hypyn taakse etumatkaa saadakseen. Lisäksi persjättö on aloitettava ennen koiran putkeen menoa, mutta ei kuitenkaan niin paljon ennen, että koira tulee putkesta ohi. 

Treeneissä olivat mukana Kaisa ja Ella, Outi ja Olli sekä Tero ja Pörrö. Kaikilta onnistui hienosti koiran keilaaminen 13:n taakse kaukaa, mutta persjättö tuotti silti ongelmia. Meidän rataversiossa suorien putkien ja 9/17/19-putken väli oli suurempi kuin ratapiirroksessa ja ehkä siksi ohjaajilla oli vielä liikettä eteenpäin koiran tullessa ulos 15-putkesta ja koirat eivät tulleet persjättöön vaan liike vei ne mutkaputkeen. Kokeilimme myös muita tapoja suorittaa15-17 väli ja kaikille löytyi melko hyvä vaihtoehto kohtaan.

-Tuija