Ratatreeniä a´la Paula, teemana rytmitys. :-) Ajoittain tiukkaa kiinniottoa ja välillä taas koiran päästämistä itsenäisesti esteille. Molemmissa ryhmissä oli mukavasti väkeä taas paikalla.

Radan alussa esteillä 1-4 tuli paras ajoitus ja linja tekemällä vastakäännös esteelle 2 ja pyörittämällä siivekkeen ympäri esteellä 3, jonka jälkeen piti ottaa koiraa kiinni ja samalla liikkua jo kohti putkea ehtiäkseen esteen 5 ohjaukseen. Moni koira hakeutui putken sijaan A-esteelle, kun ohjaajan rintamasuunta jäi kohti A:ta.

Esteenä 7 olevat kepit aiheuttivat jonkin verran päänvaivaa, kun koirat tuppasivat valumaan toiseen keppiväliin ohjaajien rintamasuunnan kääntyessä tai liikkeen loppuessa liian aikaisin. Hypyllä 9 vastakäännös linjasi koiria parhaiten ja hypyllä 12 taas perinteinen valssi. Muurille tehtiin valssia tai vastakäännöstä, riippuen seuraavien esteiden ohjausvalinnasta. A:n kontakti pitäisi olla kohtuullisen itsenäinen, jotta pystyi ottamaan sivuetäisyyttä hyppyä 19 varten. Hypylle 21 tehtiin onnistuneesti päällejuoksu-persjättö-yhdistelmää.

Radalla taisteltiin jonkin verran rytmityksen kanssa. Useimmiten ohjaus oli myöhässä ja koirat eivät tästä johtuen aina tienneet, minne esteeltä jatketaan. Kun ohjauksen ajoitus saatiin kuntoon, alkoi koirien hyppylijat parantua hurjasti. 

-Paula

IMG_0913-normal.jpg